Toon alles

Verslag feestavond UGK

Op maandag 1 juli 2019 werd deze avond gehouden, op de laatste repetitieavond van het zangseizoen 2018–2019 van het UGK. Elk seizoen weer is dit een bijzondere avond.
Het bestuur van het koor had het openlucht theater Engbergen afgehuurd, een pracht locatie met veel ruimte, in een bosgebied gelegen en het was een mooie lange zomeravond.

Om 19.30 uur was er inloop met koffie of thee maar, heel feestelijk en lekker, ook heel veel verschillende zelfgebakken taarten.
Diverse dames hebben zich hier uitermate voor ingespannen.
                 Heel Achterhoek bakt ook!

Frieda en Niek Heijmen en enkele vrijwilligers verzorgden ook de verdere avond de bediening, ze schonken koffie en thee (van de kas) en later de drankjes tegen zeer aanvaardbare prijzen.

Veel leden hadden wat van hun overbodige spulletjes meegebracht voor verkoop op de “rommelmarkt”. Het was heel divers en voor elk wat wils, er werd nog lang tussen de spulletjes gezocht door de feestgangers naar iets van hun gading.
                   Opbrengst :  geheel voor de kas.

Bij de 3 rondes bingo werd er aandachtig geluisterd en fanatiek meegespeeld.

Als intermezzo bracht onze tenor Jacques van Dijk een uiteenzetting over zijn jeugd die hij doorbracht op het Noord Franse platteland. Hij woonde enkele jaren In een klein dorpje bij Parijs waar ook Louis Braille, de uitvinder van het Blindenschrift is geboren en opgegroeid.

Na de tweede bingo ronde, met leuke prijsjes, was een mobiele snackwagen open voor allerlei verschillende frituur snacks die gekozen konden worden.
                Dit bleek een heerlijke aanvulling.

Als laatste act kwam mevr. de Pompadour aan het woord in de persoon van onze alt
Liesbeth Bolk. Volledig in stijl gekleed met een charmante grote hoed vertelde ze diverse verhalen die ze had meegemaakt in haar sjieke leven.
Ze gaf haar eigen interpretatie aan hoe zij een vliegreis had beleefd.
Het werd een beetje uit de hoogte verteld en dat bracht haar ertoe om onder
begeleiding van Leo op zijn gitaar, het liedje te zingen: ‘t is moeilijk bescheiden te blijven.

Leo Bussink zorgde met gitaar en orgel de hele avond voor muziek en microfoon versterking.

Het was een mooie zomerse afsluiting  en goed begin van de vakantie.

In de fotoalbum seizoensafsluiting juli 2019 staan  meerdere foto’s van deze avond.

Groet, Frans v. Hal