Toon alles

Welkom in onze salon

Let us wander
Tijdens het Hemelconcert van het Ulfts Gemengd Koor op 12 mei 2019 treedt voor en na de pauze het Achterhoekse kwartet Let us wander op. Wie is het kwartet Let us wander en wat gaan zij zingen? 

 
Let us wander zingt liederen van zes vrouwen en (een) Hahn.
 
Het Achterhoekse kwartet Let us wander, opgericht in 2013, bestaat uit vier vrouwen die met elkaar verbonden zijn door diverse muzikale achtergronden. Voor de zangeressen Marjo Harmsen, Lizette Tijdink en Antoinette Hobelman, en pianiste Maria Woerde betekent muziek maken lachen en plezier. Op een bijzondere manier laten ze u kennis maken met klassieke zang; mooie stemmen, sfeervolle pianobegeleiding en passend acteerwerk zorgen voor een vrolijke voorstelling. Een lach en een traan maken van deze voorstelling een emotionele gebeurtenis.
 
Ze wisselen in hun rollen van sopraan, mezzosopraan en alt. Bij elk lied wordt geluisterd naar wat de beste rolverdeling is. Maria Woerde begeleidt niet alleen op piano, maar is van alle markten thuis.
Zij maken samen vrolijke programma’s met klassieke liederen. ‘Muziek van zonsopgang tot zonsondergang’ was het thema van hun eerste programma met romantische muziek van Richard Strauss, Purcell, Mendelssohn en Saints Saëns. Het het tweede programma ‘Wandelen met Ouwe Jongens’ is een boeiende ontmoeting met oude muziek van componisten uit lang vervlogen tijden
 
Vandaag zingen wij voor het Ulfts gemengd koor een selectie van liederen die geschreven zijn door vrouwelijke componisten. De keuze viel op liederen uit de periode van 1800  tot 1920, een tijd waarin de ‘salons’ een belangrijke rol speelden in het leven van vele kunstenaars uit die tijd. Schilders, schrijvers, componisten, musici: ze ontmoetten en inspireerden elkaar in grote huiskamers bij rijke mensen thuis. Het was in die tijd vrouwen vaak niet toegestaan om hun eigen muziek te publiceren of om op te treden in schouwburgen en theaters. Maar in de salons namen de vrouwen hun kans! 
 
Verwonder u over de prachtige liederen van Fanny Hensel-Mendelssohn, Pauline Viardot, Maria Malibran, Cécile Chaminade en Clara Schumann. Maar ook van de vrij onbekende componist Reynaldo Hahn, die als wonderkind in de salons van die tijd bekend werd. De enige man die in ons programma een plek kreeg vanwege zijn wonderschone liederen.
 
Welkom in onze Salon!