Toon alles

Op pad

De witte sneeuw en bevroren slootjes waren prachtig, met de strakblauwe luchten en een heerlijk winterzonnetje. Ik heb er, onder het genot van heel veel warme chocolademelk met dikke lagen slagroom, ontzettend van genoten. Het blijft altijd en op elke leeftijd leuk: wanneer je in de ochtend wakker wordt, door je raam kijkt en je een vers pak sneeuw ziet liggen: Opstaan, je warm aankleden en als eerste door de onbevlekte, nog niet doorgelopen sneeuw een winterwandelingetje maken: zo heerlijk!

Mijn wandeling door Pisa

Sowieso houd ik van wandelen, in elk seizoen. Dikke sneeuwlagen, regenplassen, modderpaden, zandweggetjes of geplaveide straatjes door een stad: wandelschoenen aan en gaan.

Oostenrijk: Eén groot wandelgebied (Foto: Pixabay)

Ja, een ommetje maken behoort tot mijn favoriete vrijetijdsbestedingen en met de lente in aantocht plan ik graag nog meer tijd vrij, om samen met vriendinnen een wandeltochtje te maken. Je ziet nu al overal de krokussen en sneeuwklokjes in de grasvelden opkomen: dan wil je toch gewoon naar buiten?

De paden op de lanen af, hier in mijn omgeving, maar ook wanneer ik op vakantie ben, zoals bijvoorbeeld in Oostenrijk of Italië. Een slingerpad door het Oostenrijkse landschap met zijn bergen en blauwe meren, de straten van Pisa of het bospad door het Kraaienbos van Silvolde: overal zijn mooie wandelroutes, dus ik blijf voorlopig nog wel even aan de wandel.

 

 

Zonnige groetjes,

Henny Beekema

 

 

Ik geef de pen door aan Peter Beerten.