Toon alles

Riet Ratering-Bruijn

Dit bericht is een ‘in memoriam’, ter herinnering aan Riet Ratering – Bruijn  en geschreven door haar zangmaatje Dinie Jansen.  

In memoriam

Riet Ratering – Bruijn

Hele mooie en fijne herinneringen heb ik aan Riet Ratering, jarenlang mijn zangbuurvrouw. ’s Maandagsavonds lekker zingen samen en natuurlijk even bijkletsen. Wim en Riet gingen jarenlang op vakantie naar de zee, waar ze was geboren. Lekker fietsen in de duinen en zeker de mooie plekken weer bezoeken. Als de vakantie er weer op zat, kwamen de verhalen los.

Ook gingen ze cruisevakanties maken en als de tijd er weer op zat en ze weer naar het koor gingen, dan was een kwartiertje pauze eigenlijk te kort. Riet vertelde in geuren en kleuren hoe het allemaal ging op de boot. Hier hebben Riet en Wim samen heel erg van genoten.

Toen kwam er een tijd dat alles niet meer zo makkelijk ging. Na een nare val kwam Riet in verzorgingshuis Antonia terecht. Met veel oefeningen,  therapie en doorzetten is Riet weer aan het lopen gekomen en is ze weer bij het UGK terug gekomen.  Heel fijn!

Als het niet altijd even makkelijk ging, zei Wim: “kom op, zingen is goed voor jou”. Maar toen kwam helaas de tijd dat het echt niet meer ging en Riet in verzorgingshuis Debbeshoek kwam, waar ze heel lief en goed verzorgd werd.

Op 3 april kwam het droevige nieuws dat Riet afscheid heeft genomen van Wim en familie. Wij hebben in een hele mooie dienst samen kunnen zingen met jouw UGK.

Bedankt Riet!

Dinie Jansen