Toon alles

Huwelijksmis Huissen 24 juni 2022

Huwelijksmis in de RK-kerk “Onze Lieve Vrouwe Ten Hemel Opneming” in Huissen, 24 juni 2022

 

Eindelijk, eindelijk, weer optreden! Na ons laatste concert, het kerstconcert in 2019, was het nu zo ver. En nog wel voor zo’n speciale gelegenheid! We mochten de huwelijksmis van Saskia en Casper muzikaal begeleiden. We waren er (bijna) allemaal zenuwachtig van. Iedereen was dan ook ruim op tijd bij de kerk. In de kerk zouden wij nog een laatste repetitie doen met de soliste, Tenar van Kooten. Zij was
in de plaats gekomen van Kersten Jansen, die helaas door Corona geveld was. En, zoals het hoort, was deze generale repetitie een mislukking, maar dat lag niet aan Tenar!

Na een korte pauze moest het dan toch echt gebeuren. Gerard speelde bij de intrede op het orgel het Festliche Stück, van Händel. Hierna nam Henk Bennink plaats achter het orgel. Kort daarna waren wij aan de beurt: Het Kyrië en Gloria van Haydn. Het Kyrië ging nog wat timide, maar daarna was gelukkig het zelfvertrouwen weer terug. Het Laudate Dominum, van Mozart, samen met de soliste, klonk prachtig. Ook
de rest van de Missa Brevis Sancti Joannis de Deo, van Haydn, het Panis Angelicus van Cesar Franck, verliepen goed. En de solo Ave Maria van Gounod, onder de fantastische begeleiding van Henk Bennink, brachten wel wat traantjes bij de bruid en menige bruiloftsgast teweeg. Bij het verlaten van de kerk door het bruidspaar, zongen wij het slotlied Thanks be to God, van S. Dickson. Een ware uitsmijter! Er klonk zelfs applaus vanuit de kerk! Ook Henk liet zich van zijn beste kant zien en speelde als toegift nog de Bruiloftsmars, van Mendelssohn.

Onze vaste “fan”, Annie van Os, en supporter, Martin Beekema, waren laaiend enthousiast. En wij ook!! We kijken nu al uit naar het volgende evenement!

Tineke Meester