Toon alles

Seizoen afsluiting 3 juli 2023

De organisatie van deze seizoen afsluiting was in handen van de bassen. Om te beginnen was er koffie en thee. Daarvoor hadden de bassen assistentie ingehuurd van een aantal dames, te weten: Gerda, Tineke, Tiny en Anneke. En Toon assisteerde ook met ronddelen natuurlijk. Er was ook van alles te kiezen aan lekkernijen erbij zoals roze koeken, krentenwegge, cake en beschuit met kaas.

De heren hadden voor ons een pubquiz gemaakt. Eerst kreeg iedereen een nummer en dat nummer hoorde bij de tafel waar je mocht gaan zitten. Iedereen aan die tafel hoorde bij jouw team. Elk team moest een naam bedenken. Ik zat aan tafel 1 en ons team bedacht de naam “nummer 1”, maar er was ook een team “luiaarden”, “overwinnaars”, etc.

De eerste ronde bestond vooral uit vragen over het koor, veel historie ook. Dus als je geluk had en teamgenoten had die daar veel van wisten, dan kon je de vragen goed beantwoorden.

Terwijl de jury, bestaande uit Nico en Ben, de antwoorden nakeek, was er een muzikaal intermezzo van de bassen samen met een paar alternatieve zangers. Het meeste was in dialect en er zat een aantal meezingers bij. Onder meer werd
gezongen “Siyahamba”, “Loat moar lekker goan”, en “Daar in dat kleine café”.

De tweede ronde ging over gemaakte reizen waarbij ook foto’s moesten worden herkend. Intussen werden ook drankjes ingeschonken en kwamen er hapjes langs, bitterballen, kipnuggets, kleine frikadellen. Dat soort heerlijkheden.

De mannen zongen ook de tweede pauze voor ons, begeleid door Leo op de gitaar. Naar ik heb begrepen liederen die ze ook bij de Strangzangers zingen. “Ak denk oan ow lève”, “Loat opa moar schoeve”, “Fijn, fijn, fijn met de trein”.

Ronde 3: logo’s herkennen. De meeste groepen hadden deze ronde wel goed gedaan. Twee groepen hadden zelfs alle logo’s goed.

Daarna kwamen er nog twee rondes met heel moeilijke vragen en daarmee was de pubquiz ten einde. Niet omdat de mannen niet meer rondes hadden bedacht, maar vooral omdat het al laat werd.

Er was voor iedereen nog een kop koffie of thee en een broodje met kroket of frikadel. Een heerlijke afsluiting van een gezellige avond.

En natuurlijk nog de prijsuitreiking: de enige echte wisselbeker en voor alle winnaars een doos merci! En nummer 1, dus de winnaars, was het team dat zo heette: nummer 1!

Dank je wel bassen voor het organiseren van deze leuke avond en voor iedereen : een heel fijne vakantie en tot ziens op 14 augustus.

Anneke Hettema