Toon alles

Jubilarissen 14 februari 2022

Tijdens een informele bijeenkomst werden de jubilarissen van het koor gehuldigd. De huldiging was iets anders dan gebruikelijk. Zo was vanwege de coronaregels het persoonlijk feliciteren door alle leden helaas  niet  mogelijk, maar wel een huldiging in bijzijn van nagenoeg alle koorleden. Het was een gezellig samenzijn en fijn dat we elkaar na lange tijd weer konden zien.

Toespraken voorzitter Maria Ketelaar

Beste jubilarissen,

Eindelijk mag ik jullie huldigen voor jullie jubileum:

  • Wilhelmien Wissink 12,5 jaar is nu 14,5 jaar
  • Anton Visser 12,5 jaar is nu 13,5 jaar
  • Leo en Ans Bussink 25 jaar zijn nu 26 jaar
  • Henk Bennink 40 jaar is nu 42 jaar
  • Jos Messink 50 jaar in nu 52 jaar
  • Nico Wissing 50 jaar is nu 51 jaar

 

Anton Visser

Beste Anton,

Anton

Je bent lid geworden op 13 oktober 2008 en nu na 13,5 jaar voel je je er nog steeds thuis. Het zingen zit je in het bloed, als jongetje zong je bij het knapenkoor in de Paskerk in Doetinchem en veel later toen je in Apeldoorn woonde zong je bij een gemengd koor. Toen je in Ulft ging wonen zocht je een koor waar het gezellig is en waar gewerkt wordt. Nou …beide zijn zeker van toepassing bij het Ulfts Gemengd Koor.

Je bent van vele markten thuis, verontschuldig me als ik niet alles in detail vertel, dat duurt namelijk een beetje te lang…en ik zal ongetwijfeld wat vergeten, maar een paar punten noem ik:
Je geeft les, met de pc ben je zeer handig, je zet voor ons de muziek anders op papier als het niet duidelijk is en gaat er dan mee naar de drukker. Je zit in de redactie voor de website om met Anneke de teksten die aangeleverd worden na te kijken. Sinds 2021 zit je in het bestuur en ook in de muziekcommissie en verricht je veel werkzaamheden, het is prettig om met je samen te werken. Jouw inzet voor het koor waarderen we zeer. We wensen je nog vele jaren plezier bij het koor. 

Voor jou bloemen , een oorkonde en een cadeaubon

 

Wilhelmien Wissink

Beste WilhelmienWilhelmien

Je komt uit een muzikaal gezin. Jouw moeder was ook lid van het Ulfts Gemengd Koor. Als zij naar de repetitie ging bij Berend Schot aan de dr. Arienstraat, waar jullie naast woonden, ging het raampje open en konden jullie alle liedjes mee luisteren en meezingen. Er werd veel gezongen bij jullie thuis, je vader en opa waren bij het kerkkoor en het mannenkoor. Jij was met je zus ook bij kinderkoor Okiko en de Ulftse Nachtegalen en later bij dameskoor Vivace, een toenmalig dameskoor, wat nu niet meer bestaat. Met Ans Koeman en Diny Schut, twee ex-koorleden, kwam je op 20 augustus 2007 naar het UGK en ben je gebleven. 

De maandagvond is jouw avond, daar komt niemand aan…. Je bent een trouw koorlid nu al 14,5 jaar. En we willen je daarvoor bedanken en wensen je nog veel plezier bij het koor.

Voor jouw een bloemetje, een oorkonde en een cadeaubon.

 

Leo en Ans Bussink

Beste Leo en Ans,

Leo en Ans

Beiden zijn jullie op 2 september 1996 lid van ons koor geworden. 

Ans je komt uit een muzikaal gezin van 11 kinderen. Jouw vader speelde bij de harmonie op een dwarsfluit één van je broers was drummer bij Les Cigales. Zelf heb je zingen altijd leuk gevonden. Je bent een actief en trouw koorlid. De repetities en concerten sla je dan ook niet over. Met Leo thuis op de gitaar of het keyboard zingen jullie thuis ook veel.  De nummers van ons koor nemen jullie dan samen door. Bij de alten zit je op de goede plaats en zijn we blij met jou stem. Je houdt ook vooral van gezelligheid.

Leo jij komt ook uit een muzikaal gezin van 4 kinderen. Er werd op de trompet, klarinet en accordeon gespeeld bij jullie thuis. Je bent een tijdje bij het Ulfts Mannenkoor geweest, maar het koor ging op reis, jij moest pabo examen doen en kon toen niet mee. Je hebt je toen afgemeld bij het mannenkoor. Enige tijd later ben je lid geworden van het Ulfts Gemengd Koor. Stef was in die tijd voorzitter en Adriaan Hendriks dirigent. Je bent een aantal jaren lid geweest en er weer mee gestopt. Toch hebben jij en Ans je weer aangemeld als lid. Een reden was, dat Elly jouw zus toen lid was van het UGK. Jouw motto was samen dingen doen en zingen is leuk en gezellig.

Bij de strangzangers, waar je lid van bent, begeleid je hen op de gitaar. Ook wij genieten van jouw muzikaliteit als je op feestjes van ‘t koor op je keyboard of gitaar speelt. Ook ben je actief bij de band TimeLine music, samen hebben we een Hemelconcert gegeven waar we met veel plezier op terugkijken. Van 2014 tot 2021 heb je in het bestuur van UGK gezeten en in de muziekcommissie. Je staat altijd klaar om de helpende hand uit te steken. In het bestuur was altijd prettig met je samen te werken, niets was je te veel. 

Voor jullie trouwe lidmaatschap en de inzet voor het koor willen we jullie dan ook bedanken…. 

Van harte gefeliciteerd en voor jullie beide een bloemetje, cadeaubon en oorkonde

 

Nico Wissing

Beste Nico,

Nico

Uit het koorvenster pak ik het stukje…. jouw muzikale verleden. Je bent lid geweest van St. Joris bij het pijpenkorps, je hebt les gehad op een dwarsfluit, maar dat was toch niet zo jouw ding. Jouw zangcarrière ben je begonnen bij het jongerenkoor en via kapelaan Uffing kwam je terecht bij het Ulfts Gemengd koor. Ze hadden toen die tijd volgens de kapelaan behoefte aan jongere leden. Nou dat hebben nog steeds. Je hebt ‘t naar zin bij het koor. Repetities en concerten sla ook niet over. En als er een feestje is of we gaan op reis met het koor dan ben je ook van de partij. 

Op de jaarvergadering van 2020 kreeg ik een briefje waarop je hebt geschreven de data wanneer je lid was geworden en je gehuldigd was voor 12,5, 25 en 40 jubileum. En dat je graag gehuldigd zou worden op 4 januari 2021 omdat je dan 50 jaar lid zou zijn. Nu is het dan zo ver dat ik je mag huldigen….we zijn je dus niet vergeten….. Het was nog wel even spannend of je er kon zijn want je zou geopereerd worden aan je ogen. Je had staar, en achter je oog moesten ze iets herstellen. Die operatie is goed gelukt. Daar ben je heel blij mee. Je hebt ons, het bestuur en verschillende koorleden, opgebeld en verteld dat je veel beter kunt zien en dat je zo blij was. Nico wij zijn ook heel blij voor je. Wij wensen jou nog veel plezier bij ons koor en danken je voor je inzet en je trouwe lidmaatschap.

Nico je bent vanaf nu erelid van het UGK. Voor jou bloemen een oorkonde en cadeaubon.

 

Henk Bennink

Beste Henk,Henk

Op 15 maart 1980 treed je voor het eerst op met het Ulfts Gemengd Koor. Dat was op de contactavond in zaal “De Ploeg” in Varsseveld. Jarenlang waren er van de koren van Adriaan Hendriks en later van Henk Peppelman contactavonden van alle koren. Jij was er altijd bij als begeleider. Met Adriaan Hendriks de oprichter en dirigent van ons koor, vanaf 1991 Henk Peppelman als dirigent had je een hele goede en prettige samenwerking.

Sinds 2004 Gerard Rutjes onze dirigent is, werk je daar ook heel prettig mee samen. Ook als bestuursleden is het prettig om met je samen te werken en afspraken te maken.
Je hebt ons tot nu toe op veel concerten begeleid en ook op de concertreizen naar o.a. Wenen, Praag, Berlijn, Maastricht, Brugge, was je erbij. Je eerste concertreis met het UGK was naar Wenen. Je deelde de kamer met Henk Peppelman.

Op de website van ons koor staat letterlijk: Voor de muzikale begeleiding op de piano vertrouwt het Ulfts Gemengd koor op de pianist en organist Henk Bennink.
En ik durf te zeggen ….dat is voor de volle 100% waar. Henk we willen je bedanken de voor de prettige samenwerking en je begeleiding van de aflopen jaren en hopen dat we nog jaren van jou kwaliteit als pianist/organist mogen genieten.

Van harte gefeliciteerd Henk en voor jou bloemen een oorkonde en een cadeaubon.

 

Jos Messink

Beste Jos,

Joa

Het begin van jouw muzikale verleden begint met het opzetten van het Jongerenkoor van de Antoniusparochie in Oer wat je samen met Theo Jansen hebt gedaan. Na verloop van tijd liep dat wat minder en toen hebben jullie via Kapelaan Chris Willemsen contact gezocht met het UGK. Jullie hebben toen samen op verschillende plaatsen de mis “Adem en Aarde“ gezongen en zo ben je in 1971 lid geworden van het UGK en nu ruim 50 jaar later bevalt het je nog steeds.

Je zingt bij de tenoren en bent daar de mannen tot steun. Je bent een heel trouw koorlid, repetities en concerten sla je dan ook niet over. Ook je vrouw Truus zien we altijd als vaste supporter bij concerten. Met alle koorreizen zijn jullie ook altijd samen mee geweest. En als er een voordracht gedaan mocht worden dan was Truus, samen met Diny Teitink en Ria van Hal altijd van de partij. Je houdt van gezellig en de saamhorigheid in het koor.

Als er een helpende hand nodig is, dan kunnen ook een beroep op je doen. Jos we willen je bedanken voor je inzet en je trouwe lidmaatschap en wensen je nog veel plezier bij het UGK..

Je bent nu erelid van het UGK, van harte gefeliciteerd en voor jou een oorkonde een cadeaubon en bloemen

Maria Ketelaar

 

Gezellig samenzijn en lottotrekking