Toon alles

Vakantie

In de meivakantie ben ik met mijn dochter, kleindochter en kleinzoon op vakantie naar Istanbul geweest. De vlucht en reis zijn prima verlopen. Gelukkig vlogen we via Düsseldorf, want we hoorden later dat het op Schiphol een chaos was.

Ons hotel was in de plaats Bakirkoy, waar we heel vriendelijk ontvangen werden. Het was een mooi hotel met prima kamers. Er lag een welkomstbrief voor ons klaar en er stond een bord met allerlei lekkernijen om lekker van te smullen.

We hebben mooie en indrukwekkende dingen gezien, zoals de Blauwe Moskee Hagia Sofia, het Archeologisch Museum en de Galatatoren. We maakten een mooie boottocht op de Bosporus naar de Prinseneilanden.

Van het oproep tot gebed werden we ’s nachts vaak wakker. Die maandag was de Islamitische vastenmaand Ramadan afgelopen, dus we hebben daar het Suikerfeest meegemaakt. In het hotel stond een schaaltje met lekkers, evenals bij de kassa in de winkel. Als je uit eten ging, kreeg je Turkse thee met een toetje. Het reizen met het openbaar vervoer was in die tijd ook gratis. De families kwamen bij elkaar om het
Suikerfeest te vieren. We zijn ook naar het Sultanahmet-Plein gegaan. Het was een drukte in de metro, wij stonden er als haringen in een ton (met mondkapje). Op het plein kwamen families bij elkaar om te eten en te drinken. Mooi om dit mee te maken.

Wat ons is opgevallen in deze vakantie is dat er heel veel verkeer is. Onvoorstelbaar hoe het gaat met oversteken; tussen de auto’s door en maar gewoon doorlopen! Je vindt er geen afval op straat, ze zijn vaak bezig met schoonspuiten en vegen van de wegen. Als de mensen zien dat je de weg aan het zoeken bent, spreken ze je aan en ze zijn heel behulpzaam en vriendelijk.

Wij zijn een mooie ervaring rijker!

Els Heister

   Ik geef de pen door aan Alma  van Hoevelaak